The Warning - a megvalósult álom

The Warning - a megvalósult álom

"Nincsenek szavak, melyek leírnák ezt az érzést! Köszönjük új és régi rajongóinknak."

3 hete kezdődőtt. A YouTube-on böngészgettem a videókat és teljesen véletlenül találtam a három "szemtelenül" fiatal lányra. A zenekar neve: The Warning. Ilyenkor, ha tetszik a videó, jó szokásom szerint utánanézek a zenekarnak több helyen (milyen más videók vannak még, van-e honlapjuk, facebook oldaluk, YouTube csatornájuk stb.).

Tény, hogy itthon van nekünk a Dorothy zenekar, ők is hárman nyomják a rock 'n' rollt. Őket is nagyon szeretem, de a The Warning kicsit más. Ahogy említettem, nagyon fiatalok, ráadásul egy testvér trióról van szó: Daniela (ének, gitár) 18, Paulina  (dob, ének) 16, Alejandra (basszusgitár, ének) 14 éves. Mexikóban, Monterrey-ben élnek. Nagyon profi honlappal rendelkezik a zenekar, itt tudtam meg, hogy megjelent már egy lemezük. A dalokba a honlapon bele is lehet hallgatni (természetesen a lemezt már megrendeltem, bízom benne, hogy ide is ér Mexikóból). Facebook oldalukon már több mint 126 ezer követőjük van.

2015 áprilisában a The Ellen Show (Ellen DeGeneres) meghívta a lányokat, ahol eljátszottak egy dalt, majd Ellen beszélgetett a lányokkal. A beszélgetés végén jött a nagy meglepetés: az Ellen Show fejenként 10 ezer dollárt ajándékozott a kis hölgyeknek!


És akkor itt álljunk is meg egy szóra! Talán ez nekünk meglepő, mert hazánkban nem találkozhatunk ilyennel... Amerikában és a nyugati országokban természetes az, hogy egy tehetséges zenekart támogatnak, segítik őket elindulni.
A The Warning esetében így tette ezt az Orange, az egyik legnagyobb erősítő gyártó cég is.

Mivel a zenekarnak van YouTube csatornája is, így könnyű volt feltérképezni eddigi munkásságukat. Több Metallica és Foo Fighters feldolgozást is lehet ezek között találni. De nekem a legnagyobb gyöngyszem a 2017-es kis koncertjük, melyet a TEDx nonprofit szervezet Nevadai Egyetem rendezvényén adtak. Itt már 3 saját dalt adtak elő "XXI Century Blood" című lemezükről (UnMendable, When I’m Alone, és Survive). A dalok között pedig magukról és a lemez születéséről beszélnek. A When I'm Alone közben Paulina dobverője eltört, de semmi probléma, egy kézzel dobolt tovább, miközben lehajolva elővett egy új dobverőt. A zene, a vokálok, minden nagyon stimmelt. A Survive pedig egy remekmű, mert Paulina előadása szenzációs! Nem is értem, hogyan lehet énekelni és dobolni egyszerre...


2017. október 5-én a Def Leppard előtt léptek fel Mexikóban. Itt már lehetett érzékelni, hogy a dolgok komolyra fordultak. :)

2018-ban pedig ismét egy nagy álom vált valóra! A The Killers koncertturnéján a mexikói Monterrey Arénában kétszer is a The Warning volt az előzenekar!
Sajnos erről jelenleg csak amatőr videók vannak, de ezek is abszolút bizonyítják, hogy a lányok nagyon odatették magukat. Nem csak úgy nyusziként megbújva, kis előzenekarként, hanem "Hey Monterrey" kiáltással a dalok előtt akkora show-t csináltak, hogy mindenki csak ámult. Mennyire jó lett volna látni a koncertjüket, de sajnos 10000 kilométer nagyon sok...

Az első este után ezt üzenték a facebookon a rajongóknak: "No words to describe the feeling. And especially to all our fans, old and new!  More tomorrow!" ("Nincsenek szavak, melyek leírnák ezt az érzést! Köszönjük új és régi rajongóinknak! Ma folytatjuk!)."

Ők már gyerekkorukban elterveztek valamit, amit eddig maximálisan sikerült megvalósítani! Csodálom őket, mert lenyűgöz az a hatalmas energia és profizmus, amit koncertjeiken látni lehet!

Ugyanakkor hatalmas erőt is adott nekem a The Warning hozzáállása, hogy igenis meg lehet valósítani azt amit eltervezel!

Bízom benne, hogy majd egyszer lesz egy európai turnéjuk is, akkor közelebb lesznek hozzánk! :)
 

Végezetül pedig itt látható lemezükről egy videoklip, a XXI Century Blood:

Címlap fotó: Rob Loud


Nyomtatás   E-mail