Olyan, mintha Led Zeppelint hallgatnál (de mégsem...)

Olyan, mintha Led Zeppelint hallgatnál (de mégsem...)

"Mindannyian nagyra értékeljük a Led Zeppelin-t! Határozott befolyást gyakorolt ránk" - Greta Van Fleet

Egyik hozza a másikat! Hogy mire gondolok? Előző cikkem a The Warning zenekarról szólt. A Classic Rock Magazine facebook oldalán volt egy szavazás: "Which new band do you think might be the future of rock?" (Melyik rock zenekar lehet a jövőben a rockzene reménysége?). Itt két zenekar tarolt, a The Warning és a Greta Van Fleet. Egyből utánanéztem, hogy utóbbiak kik lehetnek. Nevük alapján talán egy újabb lány csapat? Nem! Négy srácról van szó! Ami stimmel, hogy ebben a zenekarban is három testvér játszik (Jake Kiszka - gitár, Josh Kiszka - ének, Sam Kiszka - basszusgitár és billentyűs hangszerek, rajtuk kívül Danny Wagner ül a dobok mögött). A Michigan-i Frankenmuth kisvárosból származnak és a következőket vallják: "Amire a világnak szüksége van, a szeretet, és a szerelem". A három testvér, akik a Greta Van Fleet-et alkotják, hisznek abban, hogy ez a lehetőség mindenki számára adott! :)

Az első dal, melyet a YouTube-on meghallgattam tőlük, a Safari Song koncertfelvétele volt. Egyből valami bizsergető érzés kapott el, egy hang, mely valahonnan ismerős... Robert Plant (Led Zeppelin), talán nem kell senkinek bemutatni! Josh hangja megtévesztően hasonlít Plant hangjához, olyannyira, hogy néha olyan érzésünk támad, hogy Led Zeppelint hallgatunk (de mégsem).


Több dalt is meghallgatva tőlük garantált az 1970-es évek rock 'n' roll feelingje, egészen zseniális amit a négy fiatalember művel.

Mikor a Lava Records vezérigazgatója, Jason Flom meghallgatta a zenekar demóját, már másnap felhívta a fiúk menedzserét, hogy ajánlatot tegyen. Annyira lenyűgözte zenéjük, hogy aláírta a szerződést anélkül, hogy élőben látta volna őket.

A zenekarnak eddig egy EP-je (Black Smoke Rising) és egy nagylemezük (From the Fires) jelent meg.

Tény, hogy a jelenlegi őrült időkben ezek a dalok nem a megosztottságról és a viszályokról szólnak, hanem a szeretetre és egységre összpontosítanak.

 


Nyomtatás   E-mail