A The Gathering egykori fronthölgyének ötödik szóló albumára csak a hajszíne változott meg.

Anneke van Giersbergen vörösben is élőnek ható, már-már popba hajló, egyszerű felépítésű rockzenét tol csapatával. Meggyőzően.

Az egyszerűt nem pejoratív értelemben használtam. Jó egyszerű zenét ugyanis nehéz szerezni. Ha nem bújnak a zenészek ezer sáv és egyéb stúdió trükkök, technikai bravúrok, tekerések, ezerszer ellőtt panelok mögé, akkor bizony csak a dalok maradnak a kirakatban és a boltban.

Ez a helyzet esetünkben is. Mintha egy hibátlan minőségben felvett, profi, sallangmentes próbát hallgatnánk. Minden hangszer tisztán, arányosan, cicoma nélkül szól, egymást követik a lendületes, bulizós, együtt ugrálásra, bólogatásra ösztönző, mégsem üres vagy felszínes szerzemények.
Amolyan „dugjuk be a hangszereket és toljuk” hangulat uralkodik a felvételeken – á la The Cardigans.

Az egyetlen igazi lassulás, a lírai My Mother Said nem ér fel az előző album Circles-ének hátborzongató szépségéhez – erre azonban kevés dolog lenne képes a világon.

A záró harmad változatosságot hoz. A Mental Jungle alterosabb, keleties hangközöket és férfi éneket is tartalmaz, a Shooting For The Stars pedig kis megnyugvást hoz középtempós részeivel, az említett kirakatba téve hősnőnk egyszerre érzékeny és erős szopránját.

Mindössze egyetlen évet kellet várni erre az albumra, és a színvonalat figyelve könnyen lehet, hogy a záró tétel címe üzenet értékű: A legjobb még csak most jön.

A Drive-tól nem kell sokat várni, csak 37 percnyi könnyed muzsikálást egy csodálatos szoprán hanggal fűszerezve. Ha valaki így közelít hozzá, nem fog csalódni, mert egy érett, egyéni előadót is kap ráadásnak.

Ha nálunk is az ízlés és nem annak pénzzel előidézett ficama jellemezné a rádiós műsorszerkesztők munkáját, a tíz dal bármelyikét hallhatnánk a következő hetekben. Így viszont érdemes feljegyezni a szeptember 23-ai megjelenési dátumot.

8/10 pont

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017