Budapesten, a Barba Negra Clubban, duplakoncerttel zárta rövid lemezbemutató körútját az amerikai punk/hardcore banda, a magyar énekessel felálló Ignite.

A két felvonásos koncert második estéjére nem lehetett panasz: csakúgy mint az előző estén, ezúttal is telt ház fogadta Téglás Zolit és az Ignite-ot. Mielőtt az amerikai banda színpadra állhatott volna, két előzenekar kapott lehetőséget, hogy bemelegítse a közönséget. A Cseh Tamás program keretében először az Ék névre hallgató progresszív rock banda mutathatta meg magát a gyülekező közönségnek, majd a modern metalt játszó, néhol hardcore-os, és death metalos beütéssel is operáló Down For Whatever mozgatta meg a nagyérdeműt.

Fél tizenegy magasságában pedig eljött az idő, lehullt a lepel, és a Téglás Zoli vezette Ignite a Bleedinggel berobbant az éjszakába. A frontember mellett Brett Rasmussen bőgőzött, a mindig jól fésült Kevin Kilkenny gitározott, Craig Anderson püfölte a dobokat. Az este programját nagyszerűen megírták Zoliék, jutott a dalokból mindenkinek: a régi hardcore arcoknak ugyanúgy, mint a friss lemezzel és a bandával csak most ismerkedőknek is.
A srácok kirobbanó erőben voltak, legalábbis Téglási Zoli, és Brett Rasmussen is az elevenebbik énüket vették elő, nem igazán látszódott rajtuk, hogy előző este is koncerteztek. A színpad hátterében időnként rövidfilmek kísérték a dalokat, mind-mind téma szerint, mint pl. a második világháború (Oh No Not Again), az 1956-os szabadságharc (Poverty For All)  vagy a veresegyházi múltat idéző képsorok (Falu). Utóbbinál természetesen majd’ felrobbant a nézőtér, több száz torok segítette az éneklésben a frontembert.

A koncertet nem egyszer megszakította egy kis pihenő, amit Téglás Zoli a veresegyházi fákért vívott harcáért igyekezett felhasználni, és felhívni a figyelmet a természet fontosságára, de volt itt szülinapi köszöntő, és egy rövid telefonhívás is a Rise Against frontemberéhez.

A színes programban felcsendültek dalok az Our Darkest Days lemezről, mint a Donald Trumpnak címzett Know Your History, a Let It Burn, a Fear Is Our Tradition, vagy a Live For Better Days, de az új lemezről is játszottak szép számmal: Begin Again, This Is A War, How Is This Progress?, vagy a Work, ami ezúttal magyarul csendült fel. De az ősidők tiszteletére a kevésbé ismert Screaming For Change is mozgásra késztette a zenerajongókat, majd a végére jött a már megszokott, de megunhatatlan magyaros végkifejlet: a Bánk Bánból ismert Hazám, hazám te mindenemmel megnyitotta a katarzis csapját az Ignite, hogy végül a Csitári hegyek alatt… kezdetű népdallal végképp megkoronázzák az estét!

Minden Ignite rajongónak kötelező program volt a két este valamelyike, és aki jegyet váltott a koncertekre, az aligha bánta meg, azt kapta amit az Ignite, és Téglás Zoli mindig adni szokott: pörgős, hangos estét, és nagyszerű energikus punk/hardcore dalokat.

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017