Május 18-án, szombaton Budapest Parkban játszott a francia Nouvelle Vague. A csapat zenészei hirtelen megfiatalodtak, de az énekesnők természetesen most is zseniálisak voltak.

 Az együttesről köztudott, hogy nem egy garázsban alapították lelkes tinédzserek, hanem két francia producer, Marc Collin és Olivier Libaux találta ki a feldolgozászenekar ötletét. Rendszeresen járnak hazánkba, felléptek már a Sziget nagyszínpadán és visszatérő vendégei az A38-nak is. Mivel ez a zenekar „csak” egy projekt, ezért érthető, hogy a koncerteken megjelenő énekesnők időnként változnak: a szigetes koncerten egy magasabb szőke és egy alacsonyabb barna lánnyal léptek föl, mostanában viszont három grácia tekeri az ujjai köré a közönség férfi tagjait.
 

A mostani koncerten rögtön feltűnt, hogy nem azok a zenészek állnak a lányok mögött, akik szoktak, hanem legalább egy tízessel fiatalabb az átlagéletkoruk. Vagyis úgy tűnik, az alapítók megunták a fárasztó turnézást a zenekarral, és inkább bérzenészekkel oldják meg a dolgot. Ami persze nem negatívum, hiszen ez egy ötlet, egy projekt, ahol a számok tökéletesen ki vannak dolgozva, csak ugyanígy kell eljátszani őket élőben is.


A srácok amúgy ügyesek voltak, nem igen volt gond a dalokkal, egyedül az volt furcsa, hogy a gitárosnak senki nem mondta meg előre, hogy nem túl szerencsés összesen egy gitárt hozni egy koncertre, főleg, ha nincs roadja a szegény zenésznek. Szerencsére két húrszakadással megúszta a bulit, de fura volt látni, ahogy maga húroz a dobogón ülve, miközben nélküle játszik a zenekar. Mindegy, ez biztos afféle imázs.
 A koncert egyébként szórakoztató volt, a legnagyobb slágerekből állították össze a műsort: Depeche Mode, Joy Division, The Cure, The Specials és a többiek. Természetesen az egyik legnagyobb siker most is a Dead Kennedys Too Drunk to Fuckja volt. A lányok – ahogy szokták – mindent megtettek a hangulatért, volt látványdobolás a színpad elején, leszbishowba hajló tánc, meg egy bugyit is láthatott (többször), aki jó helyen állt.


Mivel a magyar közönség mindig igényli, hogy megszólítsák a saját nyelvén, és a lányok tudták ezt, ezért ebben is kedveztek a megjelenteknek. Több magyar mondat is elhangzott, bár a hosszabb, papírról olvasott és félig érthetetlen monológot inkább kihagytam volna a helyükben. A koncert pont addig tartott, amíg kellett. Másfél óra után be is fejezték, és mindenki hiányérzet nélkül indulhatott haza. (Ők meg a reptérre a koncertért kapott táska pénzzel, amit Párizsban leadhatnak az otthonmaradt alapítónknak.)

A fotókért köszönet Dr. Mernyó Ferencnek

 

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017