Az idén tíz éves The Grenma zenekar útjára indította évfordulós turnéját ahova maga mellé szervezett még két másik együttest, az Our Youth és a FlatBand zenekart.

A turné során több kisebb és nagyobb városba ellátogatnak, 2015. február 28-án a kiskunfélegyházi Rocktárban léptek fel.
A Rocktárba ellátogatni felér egy valóságos időutazással. Mi, akik először voltunk ott, az első húsz percben leginkább azzal voltunk elfoglalva, hogy a berendezésen csodálkozzunk. Ez többek közt állt régi bárpultokból, egy 50-es évekből megmaradt TV készülékből és egy fél buszból(!), ami átjáróként szolgált két helység között.

A helynek igazi retro rockos hangulata van, ami kitűnően jól passzolt a fellépő zenekarokhoz.

A bulit nyitó FlatBand együttes még a sokat látott, rutinos koncertlátogatókat is meglepte. A fiúk teljesen felszabadultak a színpadon, rögtön feltűnik a nézőnek, hogy mennyire élvezik amit csinálnak. Teljes beleéléssel játszva, olykor-olykor hatalmas ugrásokkal tarkítva zajlott a koncertjük, miközben volt néhány pillanat, amikor úgy tűnt, hogy a tagok bele fogják vetni magukat a nagyjából két soros „tömegbe”. A számok durvább hangzásvilága és dinamikussága mellett azonban komoly témákat képviseltek: a legtöbb a környezetvédelem fontosságáról szólt. A mélyebb témákat ezzel a műfajjal vegyítve egy különleges egyveleget kaptunk, ami kitűnő bevezetése volt az este további részének.

Mindhárom koncertet igazán családias légkör uralta, amihez nagyban hozzájárult az együttesek közvetlensége és az egymással való jó viszonya. Az este folyamán a bandák nemcsak fellépőként voltak jelen, hanem nézőként is „tevékenykedtek”. Fül-és szemtanúja lehettünk egymás ugratásainak a koncertek alatt, ami szórakoztató volt a közönség számára is.

Mire a The Grenma színpadra állt, a hangulat már a tetőfokára hágott a két kitűnő elő zenekarnak köszönhetően. A régi rajongók örömére nemcsak a legújabb számokat hallhattuk, hanem sokat a legelső albumokról is. A punkos stílusú banda állandó koncerteleme szokott lenni a wall of death nevezetű játék., amiben a közönség kettéoszlik és egy „most” felkiáltásra egymás felé rohan. Régebbi rajongók azonban még a régi jól bevált guggolós játékra emlékeztek és kérés nélkül el is kezdték azt.

A zenekar tagjai utólag elmondták, hogy bár ők ketté akarták választani a embereket, végül inkább csak figyelték a leguggoló tömeget, majd egy képzeletbeli legyintéssel megadták magukat a nézők akaratának.A koncerten egy nyereményjátékkal is sikerült tovább emelni a hangulatot. Ingyen pólót ígértek a leghangosabban énekelő nézőnek, bár végül sorsolással dőlt el a játék, mivel lehetetlen lett volna igazságosan dönteni a hangorkánban. A zenekar hozta a megszokott színvonalat, az estéből egy hatalmas buli kerekedett. A koncert után lehetőség nyílt fotózásra, aláírás kérésre (néhány lelkesebb rajongó számára ölelésekre is).


Összességében mindhárom koncert fergeteges hangulatban telt, a különleges élmény a turnéban résztvevő zenekarok műfaji eltéréseikből adódott, ami igazi csemege volt a közönség minden tagja számára.

Koncertfotók: Subicz Fanni

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017