A Marillion szókimondó címet adott új lemezének

Ősszel érkezik az új Marillion album, jelentette be múlt héten a banda saját Facebook-oldalán. A progresszív rock egyik legismertebb nevével büszkélkedhető együttes szeptember 9-én jelenteti meg a F.E.A.R. avagy Fuck Everyone And Run c. albumát.

Az album érkezésének hírét csütörtökön egy szűkszavú posztban tették közzé, amelyből kiderült, hogy a lemezt június 17-ig lehet előrendelni, illetve hogy – nyilván - az egész banda izgatottan várja már a megjelenést.

Bővebb információt a lemezről csak az a poszt szolgáltatott, amit a bejelentés másnapján Steve Hogarth énekes tett közzé.

Mi is a név?.....“ – kezdi Hogarth Shakespeare idézésével.

Minden érdemes emberi indíték a szeretetből jön. És minden negatív és destruktív ösztön a félelemből.

Ennek a lemeznek a címe Fuck Everyone And Run (b*szni mindenkire és futás), avagy FEAR.

Ezt a címet nem harag motiválta és nem is sokkoló hatáskeltés a célja. Egy gyengéd, szomorú beletörődés ihlette (és énekeli meg a ‚New Kings‘ c. dalban), amit egy olyan Anglia és egy olyan világ inspirált, amely egyre inkább a ‚mindenki csak önmagáért‘ elv alapján működik. Nem untatlak benneteket példákkal, tele van velük az újság minden nap.

Egy ezzel kapcsolatos rossz előérzet az, ami átfonja a lemez nagy részét. Van egy olyan érzésem, hogy a világ valamiféle váltás felé közeledik – egy visszafordíthatatlan politikai, pénzügyi, humanitáriusi és környezeti vihar felé. Remélem, rosszul gondolom. Remélem, hogy a Félelmem attól, ami úgy tűnik, bekövetkezik csupán csak az, és nem Félelem attól, ami bizonyosan be fog következni.“

A bejegyzés szintén az együttes lapján jelent meg, viszont Hogarth aláírásával, aki ez alapján valószínűleg az ötletgazda is lehetett.

Borús kicsit ugyan a koncepció, de a progresszív rock műfajától sosem volt idegen a társadalmi problémák, közéleti feszültségek megéneklése, vagy azokon való lamentálás.

A rajongók pedig így is örülnek, hiszen most, hogy megtörtént a várva várt bejelentés, már biztos folyamatosan érkeznek majd az új anyagot illető infómorzsák egészen a nyári turnéig. Ott pedig talán már egy két számot is hallhatunk majd a lemezről.

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017