Január 22-én jelenik meg Steven Wilson új, 4 ½ címet viselő albuma.

Az egyedi névválasztást Wilson azzal magyarázza, hogy a mindösszesen 37 perces album egy köztes megjelenésnek tekinthető a nemrég megjelent negyedik (Hand. Cannot. Erase.) és a később megjelenő ötödik stúdió lemeze között.

A 4 ½ hat számot fog tartalmazni. Négyet ebből a Hand. Cannot. Erase. felvételei alatt rögzítettek, egyet még az azt megelőző lemezfelvételekkor, az utolsó szám pedig a Don’t Hate Me c. szám új verziója lesz, amit eredetileg még a Porcupine Tree adott ki 1998-ban, de amit legutóbbi európai turnéján Steven Wilson már előadott párszor. Ezen az új verzión Wilson a vokált Ninet Tayeb-bel énekli közösen, akivel már előző lemezén is dolgozott együtt.

Az izraeli énekesnő mellett a lemezen még közreműködtek Wilson korábbi zenésztársai: Adam Holzman, Nick Beggs, Guthrie Govan, Dave Kilminster, Craig Blundell, Marco Minnemann, Chad Wackerman karamba casino és Theo Travis.

A 4 ½ a Kscope gonozásában jelenik meg CD-n, bakeliten és blu-ray-en, mindegyik kiadás a Lasse Hoile által fotózott és Carl Glover által tervezett borítóval. A blu-ray kiadás magában foglalja az album magas minőségű sztereó, és 5.1-es hangzású változtatát is, valamint a ‚Lazarus‘ c. szám új verziójának (nemrég a ‚Transience‘ válogatáson jelent meg) 5.1-es változatát. Emellett a bakelit kiadás magába foglal majd egy letöltési kódot, amellyel FLAC vagy mp3 formátumban tölthetjük le a lemezt. A 4 ½ január 22-i dátummal iTunes, Amazon, Google Play és Apple Music-on keresztül is elérhető lesz.

Steven Wilson – “4 ½”

1. My Book of Regrets (9:23)
2. Year of the Plague (4:15)
3. Happiness III (4:31)
4. Sunday Rain Sets In (3:50)
5. Vermillioncore (5:09)
6. Don’t Hate Me (9:34)

Steven Wilson 2016. április 22-én hazánkba is ellátogat!

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017