Videó: hogyan készült a zenekar eddig megjelent legjobb albuma?

Nem újdonság már – sokan akár karácsonyi ajándéknak is kérhették - a Def Leppard tavaly októberben megjelent legújabb albuma. Az egyszerűen csak a banda nevét magán viselő lemez magával ragadó, klasszikus rock hangzást, klasszikus Def Leppard hangzást tudhat magáénak, így nem csoda, hogy a rajongók körében is sikert aratott.

A Hard Rock Magazine YouTube csatornája pár napja egy videót tett közzé, melyben a banda tagjai beszélnek a lemez létrejöttének körülményeiről. A lemezt sokan a Def Leppard nyolcvanasévekbeli virágkora óta a legjobbnak tartják, és ehhez mérten pláne érdekes a zenészektől azt hallani, hogy a stúdiómunkálatok nem voltak előre betervezve. Joe Elliott, Phil Collen, Vivian Campbell, Rick Savage as Rick Allen Man kan spille online gratis casino egyszerűen csak leültek zenélni. A végeredménynek szerintük csakis a ‚Def Leppard‘ nevet lehetett adni, mert valóban, az album mindenről, de csak arról szól, amit a zenekar valaha is megtestesített.

Vivian Campbell gitáros elmondása szerint pont a hagyományos lemezfelvételi metodikák elhagyása hozta magával ezt a hitelességet, ezt az eredetiséget.

„Színpadon mindig is jók voltunk együtt, de stúdióban azt a hatást nem gyakran sikerült elkapnunk. Ennek oka az volt, hogy általában részleteibe menően dolgoztuk ki a számainkat. Egy valaki feljátszotta az ő részét, majd jöttek egymás után a többiek. Így persze nehéz elcsípni a finom dinamikát, ami koncerten előjön. Ezúttal egyszerűen csak leültünk öten egymással szemben egy szobában, és elkezdtünk ötletekkel dobálózni. Pár héten belül készen voltunk öt hat dallal, és ez a lendület fantasztikus érzés volt. Utána már csak azon gondolkoztunk, hogy milyen stílusú dal legyen a következő“ – mondta Campbell.

Az elkészült album a Classic Rock Magazine 2015-ös toplistáján az ötödik helyet érte el.

A videó első része: https://www.youtube.com/watch?v=Pb-1v4viOIA

És a második: https://www.youtube.com/watch?v=3f0t7kJjRvw

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017