Véget értek a hónapok óta tartó találgatások, immáron hivatalosan is megerősítették a nagy hírt!

A 90-es évek legendás rock zenekara ismét összeállt, hellyel-közzel a klasszikus felállásban.

A világ egyik legsikeresebb és legkedveltebb rock bandájának reunionjáról már 1996 óta álmodoznak a rajongók. A Guns N’ Roses klasszikus felállása több mint 2 évtizeddel ezelőtt oszlott fel, s ugyan a banda azóta is aktív, az énekes Axl Rose-on kívül nincs alapító tag a bandában. Legalábbis eddig nem volt! De január 5-én hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint a nagy hármas, Axl, Duff McKagan basszusgitáros, és Slash, az ikonikus gitáros félretették minden múltbéli sérelmüket, és újra hajlandóak egymás mellett a színpadra állni! Ám a GN’R így sem teljes, ugyanis a nem tart a csapattal a klasszikus felállás két tagja: Izzy Stradlin gitáros, és Steven Adler dobos nemet mondott a felkérésre, és a hírek szerint a bandában 7 évet eltöltő másik dobos, Matt Sorum sem kér a nagy összeborulásból.

A GN’R honlapjára már felkerült a klasszikus felállás lógója, és Slash, valamint Duff is megosztotta az interneten a rajongókkal a Coachella felirattal megspékelt kis képet, mely az áprilisi koncertekre utal. Az amerikai Coachella fesztivál 1999 óta íródó történelmében a legnagyobb dobás lesz a banda két fellépése. Merthogy nem egy, hanem rögtön két koncerttel készülnek Axl Rose vezetésével a tagok, előbb április 16-án, majd egy héttel később, 23-án.

Axl, Slash, és Duff mellett várhatóan színpadra áll még a zenekar billentyűse, Dizzy Reed, a dobokat Frank Ferrer, a ritmusgitárt pedig Richard Fortus venné kezelésbe. Legalábbis a Guns háza tájáról érkező temérdek pletyka alapján erre lehet következtetni, mert sok konkrétumról egyelőre nem számoltak be a felek. A koncerteken természetesen minden kiderül. Ahogyan várhatóan majd időközben megosztják a rajongókkal további terveiket is, mert szóba került egy 25 állomásos turné  Észak-Amerikában, ahol alighanem tömött stadionokban játszhatnák a Sweet Child O Mine-t, vagy a Welcome To The Jungle-t.

A Guns N’ Roses igen viharos három évtizeden van túl, bár a bandában folyamatosak voltak a változások 1996-ig, Slash távozásáig is. Ám addig a siker elvitathatatlan volt! A gitáros ikonnal öt lemezt adtak ki, az utolsó a „The Spaghetti Incident?” névre keresztelt feldolgozásalbum volt, mellyel elődeik és kedvenceik előtt kívántak tisztelegni. De ezután már a Guns mint klasszikus banda megszűnt létezni, s a mindenki által csak új Guns N’ Roses néven ismert, Axl Rose uralta együttes már csak egy albumot adott ki, de arra is 2008-ig kellett várni, ez volt a Chinese Democracy

Azóta csak koncerteken lehetett elcsípni a rajongók által még mindig imádott új Gunst. Öt stúdióalbum, összesen több mint 100 millió eladott példánya után, most úgy tűnik végre ismét sikerül egy színpadra állítani a nagy triót, s kiegészülve a „nem klasszikus tagokkal”, két koncert erejéig biztosan láthatjuk még a régi Guns N’ Roses-t!

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017