2015. december 28-án távozott az utolsó élő Rocksztár is erről a (saját szavaival élve) mocskos világról.

Lemmy Kilmister, a brit Motörhead alapítója, basszusgitáros-énekese 70 évesen, négy nappal születésnapja után hunyt el. A már hosszú hónapok óta betegeskedő ikont a rák egy gyors lefolyású, és nagyon agresszív formája támadta meg, ami ellen már nem vehette fel a harcot a „Warrior”.

Az 1975-ben alapított Motörheaddel Lemmy bejárta a világot, és sorra gyűjtötte maga, és zenekara köré a rock katonáit, élete során 23 lemezt jelentetett meg bandájával. A mocskos rock ’n’ rollban hitt, és hosszú útja során sosem tért le saját útjáról, megalkuvást nem tűrően tette azt, ami számára a legjobban ízlett. Megingathatatlan, és szenvedélyes ember volt, akinek mindig volt egy-egy időtálló, és kellőképpen nyers véleménye erről a világról, amit itt hagyott. Alább, a legenda gondolataival búcsúzunk a korszak kiemelkedő alakjától, akinek halálával alighanem a rockzene is meghalt egy kicsit.

A mai korról:
„Megőrjít ennek a kornak a nyájassága. Mész hátra a backstage-be, és mit látsz? Húsz üveg ásványvizet, meg egy csomag mogyorót. Mi a hiba ezzel? Hát az, hogy minden annyira egésszéges, hogy az valami rettenetes. Nem is értem.”

Obamáról:
„Politikus, szóval seggfej. Ez alap.”

A kétszínűségről:
„Életem során rá kellett jönnöm, hogy tényleg csak kétféle ember létezik: aki veled van, és aki ellened. Meg kell tanulni felismerni őket, mert gyakran könnyű őket összetéveszteni.”

A vallásról:
„Egyetlen érdekes dolog van a vallásokban, hogy hány embert öltek már meg miattuk.”

A szexről:
„Az emberek elfelejtették, hogy a szex a legjobb dolog az életben, amit röhögés nélkül lehet csinálni.”

A kifogásokról:
„Az Isten, az Ördög, és az egyház is bekaphatja. Egyedül én vagyok felelős a cselekedeteimért. Nincs szükségem rá, hogy ilyen szarságok mögé bújjak. Bármit tettem, azt én tettem, és kész.”

Az öregségről:
„Ha úgy érzed, túl öreg vagy a rock ’n’ rollhoz, akkor valószínűleg az is vagy.”

A rock ’n’ roll mai helyzetéről:
„Hogy a rock halott lenne? Baromság! Igenis vannak jó bandák ma is, csak nincsenek úgy a kirakatban, az emberek meg lusták utánajárni, inkább nyomkodják a rohadt okostelefonjaikat!”

A sztárságról:
„Ha rocksztár akarsz lenni, hát menj, és legyél rocksztár. De az emberek nem a szomszéd srácot akarják a színpadon látni, hanem valami kib..ott földönkívülit!”

R.I.P. Lemmy

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017