A három tagú Oktober nevű formáció bemutatta első nagylemezét. Gary Bennett (basszus, gitár, billenytű), David Speight (dob) és Molnár Kinga (ének).

Közös történetük 2007-ben kezdődött, amikor Speight még Peter Banks improvizatív zenét játsszó bandájával a Harmony in Diversity-vel lépett fel egy anno Budapesten, az A38 hajón megrendezett progresszív rock fesztiválon. Aki akkor még a hajón játszott, a holland Flamborough Head, de ami a történet szempontjából fontosabb, a Yesterdays, egy kolozsvári együttes, ahol Kinga énekelt akkoriban. Speight és Kinga itt ismerkedtek meg egymással.

Speight Gary Bennettet a Yak nevű formáción keresztül ismerte, és amikor ketten közös projektet vállaltak egy angol hi-fi gyártó cég, a Rega megbízásában, Speight Kingát ajánlotta énekesnek, hiszen tudta, hogy a magyar lány nem újonc a progresszív zenei szcénában.

A projekt után Bennett új anyagon kezdett dolgozni Kingával, aki közben hazautazott Erdélybe, így az interneten keresztül küldözgették egymásnak oda-vissza az mp3 fájlokat. 2011-re a dalok készen voltak a dobok felvételére. A vokált 2013-ban vették fel az Egyesült Királyságban, és 2014 decemberére az egész album elkészült, vágással és keveréssel együtt. A végeredmény az idei Sandcastles című album lett.

Kingával készült interjúnkat, valamint a lemez kritikáját hamarosan olvashatjátok portálunkon.

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017