A Pink Floyd lefutotta utolsó köreit, állítja a banda legendás énekes gitárosa, David Gilmour.

Egy nemrégiben a Classic Rock magazinnak adott interjújában Gilmour elmondta, közel egy fél évszázadnyi közös munka után nincsenek további tervek a banda jövőjével kapcsolatban.

„Végeztem vele. 48 éve mondhatom magamat Pink Floyd tagnak, amiből jó néhány a hőskorunkat fémjelezte még Roger-rel (Waters) együtt. Annak a korai időszaknak 95%-a zeneileg felemelő, örömteli, és élvezetes utazás volt. Nem fogom hagyni, hogy a maradék 5% megváltoztassa a véleményemet azokkal az élményekkel kapcsolatban. De annak az időnek már vége. Hazugság lenne visszamenni, és újracsinálni” – mondta.

„Természetesen megértem, hogy vannak még emberek, akik szívesen hallgatnák a legendás Pink Floyd-ot, de attól félek, ez nem az én felelősségem. Számomra ez csak két szó, ami összeköti négy ember közös munkáját. Ez is csak egy banda. Nekem nincs szükségem rá, nekem nem kell visszamennem oda.”

Gilmour azt is elmondta, szerinte nem lenne helyénvaló újraalakítani a bandát a 2008-ban elhunyt billentyűs, Richard Wright nélkül. „Rick nélkül csinálni az egészet egyszerűen csak nem lenne helyes” – mondta.

Valószínűleg azonban keveseket ért meglepetésként a mostani hír, hiszen a zenekar végleges feloszlására már eddig is voltak utalások. A 2014-es ’The Endless River’ c. album megjelenésekor Gilmour már elmondta, hogy szerinte ez lesz a banda utolsó közös projektje, illetve árulkodó tény, hogy utoljára a Pink Floyd 2005-ben állt együtt színpadra.

Gilmour egyébként azóta egy szóló lemezt is elkészített, ami ’Rattle That Lock’ címen szeptemberben jelenik majd meg.

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017