Ismét összeállt a Yes elődje, a Mabel Greer's Toyshop

A Mabel Greer's Toyshop, mely bandából később a Yes alakult, ismét az eredeti felállásban vonult stúdióba. Az új album jövő márciusban érkezik.

Az együttest 1966-ban alapította Clive Bayley gitáros/énekes, Bob Hagger dobos és Paul Rutledge basszusgitáros. Az rákövetkezendő két évben a bandához csatlakozott még Chris Squire, Peter Banks, Jon Anderson és Tony Kaye. Bob Haggert végül Bill Bruford váltotta a csapatban, és így lett a Mabel Greer's Toyshop nevű formációból a később világhírnévig jutó Yes. A banda az eredeti névvel utoljára 1968 májusában lépett fel, Londonban.

Most, 46 évvel azon koncert után, Bayley ismételten összeállt Hagger-rel és Kaye-jel, hogy március 9-én új albumot adhassanak át régi rajongóiknak. Az 'A New Way Of Life' című lemezen közreműködik még a korábbi Yes-tag Billy Sherwood és Hugo Barre basszusgitáros is.

"Reményeink szerint a Yes rajongók világszerte üdvözölni fogják az új albumot. Ez egy darab történelem lesz életre keltve a mai technológia segítségével" - mondta Bayley.

"Valódi csoda, hogy ismét összejöttünk, és elkészítettük ezt az albumot. Csak egy jópofa viccnek indult, amikor nemrég találkoztam Clive-val, és ő azt ajánlotta programnak, hogy nézzünk le a régi stúdióba. Ennek eredménye végül az lett, hogy újra felfedeztük a régi varázst. Nagyon jó volt ismét együtt dolgozni" - tette hozzá Hagger.

Sherwood, aki egyben producere is az új albumnak, elmondta, eleinte nem volt biztos benne, hogy a banda hogy fog hangozni majdnem félévszázad különlét után.

"Amikor hallottam, hogy a Mabel Greer's Toyshop újra a régi tagokkal áll össze, kicsit szkeptikus voltam a hangzást illetően. Meglepetésemre azonban nagyon jól játszanak együtt még mindig. Az új lemez nem csak a Yes törzsgyökeres rajongóinak fog tetszeni, szerintem új követőket is szerezhetünk vele" - mondta.

Az új album ráadásul az új számok mellett ismét feldolgozott, régi anyagot is fog tartalmazni. Az első Yes albumról, 1969-ből rajta lesz a Beyond & Before és a Sweetness, de olyan klasszikusokat is felvesznek melléjük, mint a Jeanetta, a Get Yourself Together, az Images Of You és az Electric Funeral.

 

 

Kapcsolat

  • Music Ring zenei portál
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 322 3017